ŞANLIURFA / AKÇAKALE - Akçakale Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ock

''Vakti Kuşanmak'' etkinliği kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz sabah namazında buluştu.

Ara

Son yıllarda yaşamız olduğumuz pandemi süreci, deprem ve sel gibi afetlerle baş etmenin en temel kurallarından biri de psikolojik sağlamlığı arttırmak olduğu bilinciyle öğrencilerimize  okul psikolojik danışmanımız tarafından psikolojik sağlamlık ve zorlu yaşam olaylarıyla baş etme stratejileri konusunda seminer verildi. Daha sonra öğrencilerin güçlü yanlarını fark etmelerine katkı sağlamak için ''Olumlu Özelliklerim'' etkinliği yapıldı.

Ara

Dilinin zenginliğini bilmeden yetişecek bir nesil dilimizin söz varlığının daralmasına, yazılan eserlerin unutulmasına sebep olacaktır. Öğrencilerimize edebiyatımızdaki eserleri tanıtmak amacıyla ''Okumanın Saati Yoktur'' adlı çalışma hazırlanmıştır.

Ara

Sözcükler, yaşamımızda karşılaşabileceğimiz tüm durum ve olayları yönlendirebilmemizin, en belli başlı araçlarıdır. Sözlerimize ne kadar egemen olabilirsek, yaşamımızı da isteklerimize o kadar uydurabiliriz. '' Bazı Kelimeler Çok Güzel'' başlığı altında öğrencilerimiz ile günümüzde kullanımı azaldığı için unutulmaya yüz tutmuş 21 kelime seçilmiş ve bu kelimeler anlamlarıyla panoya asılmıştır. Çalışmayı hazırlayan öğretmenimiz Havva Nur KÖK'e teşekkür ederiz.

Ara

Türkçemiz dünya üstündeki en eski, en kadim ve zengin dillerden biridir. Türkçe olarak kaleme alınan metinlerimizi yetiştirdiğimiz nesillere aktarmak ise biz büyüklerin asli görevidir. Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Mehmet Akif ERSOY'a ait ''Safahat'' adlı eseri için panoya '' Safahat Sözlüğü'' oluşturulmuş. Okulumuz öğretmenlerinden Pınar YILDIRIM Safahat ve bölümlerini öğrencilerimize tanıtmıştır.

Ara

Hitabet ve mesleki uygulama kapsamında öğrencilerimizin gelişimini desteklemek için hutbeye çıkardık. Bu hafta Ağaçlı Köyü Camiinde öğrencimiz Enver GEÇKİL hutbeye çıktı.

Emeği geçen Müdür Baş Yardımcımız Mehmet ŞANVERDİ'ye, Müdür Yardımcımız Onur ÇELİK'e ve Meslek Dersleri Öğretmenimiz Seydi FINDIK'a teşekkür ederiz.

Ara

Öğrencilerimiz Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Kongre Merkezinde yer alan Üniversite Tanıtım Fuarında çeşitli üniversitelerin standlarını ziyaret ettiler. Emeği geçen Müdür Yardımcımız Songül YILDIRIM'a ve Okul Psikolojik Danışmanımız Hanife ATMAN'a teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzun eski öğrencilerinden Akçakale Vaizi Kasım AYTAŞ, öğrencilerimizin mesleki gelişimleri ve yurdumun değerleri hakkında sohbet gerçekleştirdi.

Ara

Hitabet ve mesleki uygulama dersi kapsamında öğrencilerimizi köy camiilerinde hutbeye çıkardık. Bu hafta Büyücek Köyü camiisinde öğrencimiz Mehmet Ali KUTLUCAN hutbeye çıktı.

Ara

Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Projesi (BİGEP) kapsamında 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize yönelik izleme ve değerlendirme sınavı yaptık.

Sevgili

En sevgili

Ey sevgili

Uzatma dünya sürgünümü benim...

Dizelerinin sahibi '' Diriliş Şairimiz'' Sezai KARAKOÇ'u aramızdan ayrılışının 2. yılında şiirleriyle anıyoruz. Pano çalışmamızda emeği geçen öğretmenlerimiz Havva Nur KÖK VE Pınar YILDIRIM'a teşekkür ederiz.

Ara

Engelsiz bir yaşam için engelleri birlikte aşalım.

-3 Aralık Dünya Engelliler Günü-

Pano Çalışmamızda emeği geçen öğretmenlerimiz Ayşegül KURT ve Esra CİN'e teşekkür ederiz.

Gölgesinde otur amma

Yaprak senden incinmesin

Temizlen de gir mezara

Toprak senden incinmesin.

Okulumuzda yapmış olduğumuz Haftanın Şairi köşemizde bu hafta Abdurrahim KARAKOÇ'a yer verdik. Pano çalışmamızda emeği geçen değerli öğretmenlerimiz Havva Nur KÖK ve Pınar YILDIRIM'a teşekkür ederiz.

Kas

Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sn. Nazif YILMAZ, İlçe Kaymakamımız Sn. Onur ŞAN, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Asım SULTANOĞLU ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Halil TEKYILDIZ okulumuzu ziyaret ettiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı Bakan Yardımcımıza ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ederiz.

Kas

Öğretmen ve öğrencilerimiz , Filistin'de şehit olan kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldılar.