ŞANLIURFA / AKÇAKALE - Akçakale Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında felsefe çarkı hazırlandı. Bu uygulama ile öğretmenimiz dersin kazanımlarını renklendirerek öğretmeyi ve bilgilerin kalıcılığını arttırmayı hedefledi. Öğrencilerimiz hem eğlenerek hem düşünerek soruları cevapladı. Çalışmayı hazırlayan felsefe  öğretmenimiz Evin ACAR YALVAÇ'a teşekkür ederiz.

Mrt

Artan akran zorbalığının öğrenciler üzerindeki etkilerine, sonuçlarına dikkat çekmek ve öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirmek amacıyla okul psikolojik danışmanımız tarafından akran zorbalığı bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir. Daha sonra öğrencilerin akran zorbalığına maruz kaldıklarında nasıl davranacaklarını öğretmek için '' Mesajınız  Var'' etkinliği yapılmıştır.

Mrt

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma etkinlikleri kapsamında 103. yılını kutladığımız programda şiir okuma ve tiyatro gösterileri yaptık. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Programda emeği geçen öğretmenlerimiz Mine PAMUK, Fatma ALTUĞ, Fatih KUŞ, Pınar YILDIRIM ve Evin ACAR'a teşekkür ederiz.

Mrt

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında geliştirdiğimiz iyi uygulama örneklerimizden biri olan soru çözüm kampımızda mart ayının ilk denemesini yaptık.

Mrt

Öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleşen Ramazan ayı boyunca sürecek olan mukabelemiz başlamıştır.

Şbt

Okul psikolojik danışmanımız tarafından öğrencilerimize yönelik güzel konuşma ve etkili iletişim becerileri semineri gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında öğrencilerimizin derse aktif katılımlarını sağlamak ve akademik başarılarının artmasını destlemek amacıyla dersleri daha somut ve etkileşimli anlatıyoruz. Çalışmada emeği geçen coğrafya öğretmenimiz Fatma ALTUĞ'a teşekkür ederiz.

Şbt

Öğrencilerimizin ders çalışma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak ve akademik gelişimlerini desteklemek için verimli ve etkili ders çalışma teknikleri semineri gerçekleştirdik.

Şbt

Öğrencilerimizin sözcük dağarcığını genişletmek ve okuduğunu anlamalarına katkı sağlamak amacıyla kitap okuma saatleri yapıyoruz.

Ock

Sadece kitaplardan öğrenmekle kalmıyoruz. Akçakale Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Şanlıurfa STEM Bilim Merkezini ziyaret ettik. Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında öğrencilerimizin bilim, mühendislik, matematiğe dair meraklarını arttırmak için düzenlenen gezide öğrencilerimiz zeka oyunları, bilişim atölyeleri, robotik, 3D tasarımve fen atölyelerini gezerek yeni bilgiler öğrendiler. Bilim merkezinde öğrencilerimize bilgi veren uzman öğretmenlerimize ve geziyi düzenlemede emeği geçen Coğrafya Öğretmenimiz Fatma ALTUĞ'a teşekkür ederiz.

Ock

Filistin'i, Gazze'yi, Kudüs'ü anlamak için ve öğrencilerimize farkındalık kazandırmak amacıyla meslek dersleri öğretmenlerimiz tarafından planlanan ''Geçmişten Günümüze Kudüs'' konulu seminer Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ömer ÖZDEMİR tarafından verildi. Düzenlenen seminere İlçe Kaymakamımız Sn. Onur ŞAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Halil TEKYILDIZ, Şube Müdürümüz Sn. Nemettin KILIÇER teşrif ettiler.

Ock

Okul psikolojik danışmanımız tarafından 12. sınıf öğrencilerimize yönelik Milli Savunma Üniversitesi ve sınavı hakkında bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Ock

Her hafta düzenlenen, mesleki uygulama hutbe çalışmalarımıza Ciheydim Köyünde devam edildi. Bu hafta hutbeye öğrencimiz Eyüphan DEMİR çıktı.

Emeği geçen Müdür Baş Yardımcımız Mehmet ŞANVERDİ''ye ve Meslek Dersleri Öğretmenimiz Seydi FINDIK'a teşekkür ederiz.

Ock

''Vakti Kuşanmak'' etkinliği kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz sabah namazında buluştu.

Ara

Son yıllarda yaşamız olduğumuz pandemi süreci, deprem ve sel gibi afetlerle baş etmenin en temel kurallarından biri de psikolojik sağlamlığı arttırmak olduğu bilinciyle öğrencilerimize  okul psikolojik danışmanımız tarafından psikolojik sağlamlık ve zorlu yaşam olaylarıyla baş etme stratejileri konusunda seminer verildi. Daha sonra öğrencilerin güçlü yanlarını fark etmelerine katkı sağlamak için ''Olumlu Özelliklerim'' etkinliği yapıldı.